luni, 24 ianuarie 2011

Once again ..

Back! I'm baaack. :D
Da,am revenit. Inca mai sunt racita dar mi-am zis totusi ca.. nu e bine sa-mi pierd "indemanarea" si sa ma intorc la "blogareala". M-am gandit mult despre ce sa mai scriu si iar in cele din urma m-am oprit asupra a ceva ce mie nu imi face placere vad tot mai des in jur si nu imi place.
Ma deranjeaza teribil ca din ce in ce mai multi adolescenti,tineri .. copii ca si mine pierd "jocul" uita sau pur si simplu nu stiu sa se bucure de viata,de lucrurile marunte care ar putea sa le faca cu usurinta ziua mai frumoasa. Ignora ceea ce este cu adevarat important,se lasa furati de prafuri marunte,tutun,tipete,vedenii.. ajungand sclavii propriilor cosmaruri. Altii,isi implementeaza bine-n cap ca n-au noroc si tind sa puna toate esecurile pe baza ghinionului; se inchid in ei si renunta la comunicarea cu cei din jur dar si mai important .. cu ei insisi! .. Frate,hai sa fim seriosi. Numai prostii se nasc cu norocul in buzunar.
Mi s-a intamplat de curand sa intru in contact cu un asemenea "specimen" de om si.. ei bine,cred ca asta m-a determinat in mare parte sa scriu articolul. S-a intamplat sa ramanem doar noi doua intr-o incapere si,cum cei care ma cunosc stiu ca nu rezist prea mult fara sa vorbesc mi-am zis sa aflu cum sta treaba si am intrebat-o .. " ..X.. de ce esti mereu suparata? De ce nu vorbesti cu nimeni si stai mereu inchisa in tine de parca ti-ar fi frica de ceva? Ce te supara? " In tot acest timp m-a privit cu teama..avea o privire rece,ciudata,ascunsa sub suvita de par care-i atarna "strong" peste jumatatea stanga a fetei albe. Simtind o tacere incordata,scoase un  strigat mut de suparare dupa care imi raspunse .. " .. M-am saturat de toti si de toate. Mi-e sila de ce vad in jur. Mi-a ajuns!" .. Apoi s-a grabit sa plece si nu ne-am mai vazut.
Phh.. pot sa zic ca al ei raspuns m-a tulburat.. controland saracia ce domnea peste cele cateva propozitii care m-au facut sa-mi pun zeci de intrebari.
Cum puteti bai oameni buni.. la 15 ani sa zici ca te-ai saturat de viata.?! Sa fii sobru si sa te gandesti la moarte cand mii de oameni din intreaga lume mor de foame,de sete,de frig sau fac imposibilul in speranta ca pot aduna banii necesari unei simple operatii. Cum poti sa gandesti asa cand tu stai bine-merci la caldura,nu mai poti de bine  asteptand sa.. mori.?!?! E ca si cum te-ai ruga sa mori cat inca esti frumos si nu ai nevoie de carje. Huh!
Sunt persoane care au incasat deja lovituri de la viata,vanatai de la oameni,care au primit suturi,au fost parasite si au cunoscut singuratatea asemeni unui caine raios si care.. atunci cand dau de bine,stiu sa se bucure cu adevarat de o mangaiere.
Of..
Tine minte .. Moartea este numai o cotitura. Sta acolo ca sa-ti aduca aminte ca ai datoria sa traiesti,sa stii sa traiesti,sa recunosti taina pe care viata a primit-o de la Dumnezeu.

2 comentarii:

  1. Well, pot sa zic un singur lucru legat de aceasta poveste. Viata cuiva, e a lui, si doar a lui. NIMENI nu are nici un drept asupra vietii cuiva. Acum, acel cineva poate sa aleaga sa isi traiasca viata, si sa faca ceva cu ea, sau sa o iroseasca. E doar o alegere. Ambele pot duce la lucruri urate, dar numai una are sanse sa duca la ceva bun. Cei pe care ii vad tristi, sau posomorati, sau orice altceva, incerc sa ii ajut, cat pot si eu. Multi ma intreaba de ce fac asta cand mie nu-mi iese nimic din chestia asta. Pur si simplu o fac, nu am neparata nevoie de recompense. Faptul ca stiu ca am ajutat, mi-e destul. Si, ocazional, imi mai fac si prieteni noi, ceea ce e fain :D

    RăspundețiȘtergere