duminică, 26 decembrie 2010

Voluntar .. în lumea celor singuri. [2]

          Astăzi,26 Decembrie 2010,noi [ inimi generoase :)) ].. tinerii din Parohia Tămăşeni,alături de padre [Emanuel  -BEJE-naru],părintele diacon [Alin] şi nemărginita noastră bunătate,am ales să ne petrecem ziua colindând pe la porţile bătrânilor bolnavi si neajutoraţi, aducându-le în suflet câte puţin din bucuria si entuziasmul nostru.
         Pe mine personal,cel mai mult m-a impresionat una din batranici care are în jurul vârstei de 90 ani.  Aşezată în patul moale al camerei ei,langă fereastra care decupa un cer iernatic,cu chipul său osos,aproape abstract, ferecat de altfel şi într-una dintre ramele aşezate frumos pe perete,cu buzele-i aproape lipsite de relief si ochii sticloşi,bătrânica emana un aer trist în memoria anilor ce s-au scurs uşor in umbra prafului a zeci si zeci de ani. A ascultat cu calm colindele,timp în care ochii ei secretau mici picuri de lacrimi,revărsate peste evantaiul de riguri vizibile pe chipul său nevinovat. S-a bucurat enorm că nu am uitat-o nici de Crăciunul acesta si spre final,şi-a luat rămas bun cu gândul că poate anul care va veni nu o vom mai găsi.
          Concluzia de final.. ar fi că merită să fim mai buni,macar o dată pe an,măcar o singură zi în care să ne amintim şi de cei cu care soarta nu a fost prea darnică şi vă garantez,prin propria-mi experientă că bucuria de a dărui nu se compară cu nimic altceva.
           P.S. Şi nu uita! Dar din dar,se naşte bucuria! Crăciun fericit! :*





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu